Пролетно почистване

Да, нарича се „пролетно почистване“, но всъщност означава много повече от почистване.

Можете да създадете своя план, като включите елементите, които трябва да бъдат ремонтирани или поддържани, дори и областите, които искате да обновите, в списъка за пролетно почистване. По този начин ще предотвратите замърсяването на жилищното си пространство поради приложение след почистване и няма да се нуждаете от дълбоко почистване за по-дълго време.

И така, за какви ремонти и иновации говорим? Веднага  да ви помогнем с няколко предложения.

Сега, в съответствие със зоните на вашия дом, „Как да направите пролетно почистване?“ Да отговорим на въпроса.

За да започнете почистването, трябва да знаете откъде да започнете. И така, откъде да започнем с пролетното почистване? Всъщност няма ясен отговор на този въпрос. Най-добре е обаче да започнете от по-малко използваната зона и да планирате към по-често използваната зона. Например можете да почистите първо спалнята си, след това работния кът, всекидневната, кухнята, коридора и накрая банята.

Почистване в шкафовете

Ти знаеш; Пролетното почистване означава дълбоко почистване! В спалните, под цоклите и вътре в гардероба, в холната конзола и интериора на шкафовете, в кухнята и в банята се почистват шкафовете! За да бъде почистването практично, препоръчваме първо да почистите вътрешността на шкафа. След като премахнете мебелите напълно или на части, трябва да избършете мястото с подходящ почистващ препарат за повърхности и да го изсушите, след което да премествате предмета си редовно.

Разбира се, в този момент можете да се детоксикирате у дома, като рециклирате предметите, които вече не използвате, или ги занесете заедно с нуждаещите се. Междувременно може да е по-точно да избършете външната страна на шкафовете при общото почистване на района.

Почистване отгоре надолу

Започнахте почистването на стаи, като почистихте и подредихте защитени зони като килери. Следва генерално почистване на района. Едно от най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание, докато почиствате, е да почиствате отгоре надолу (първо полилея, след това ядрото на нагревателя, последния етаж). По този начин ще имате по-успешно приложение в премахването на праха в къщата. Можете също така да избършете прозорците, преди да почистите пода с прахосмукачка.

Както знаете, почистването не е само на мебели, но и на вашите вещи. Например не бива да забравяте да забършете и почистите вътрешността на бялата техника и дребните домакински уреди в кухнята. Избърсването на прах в района, прахосмукачката и бърсането на пода ще бъде последното нещо, което правите. Нека ви напомним, че можете да увеличите степента на задържане на прах в зоната, като изберете микрофибърни кърпи в процеса на почистване.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *