Пране на матраци.

Как е правилно да поддържаме матраците у дома?

Тупане и пране на матраци. Почистването на матраците е една от най-трудните задачи в дома ни, а прекарваме 1/3 от живта си върху тях. Матраците трябва да се тупат ежемесечно в продължение на около 10-15 минути,за да се избегне натрупването на мъртвата ни кожа и образуването на акарий, Акарийа  е малко паякообразно животно, представител на разред акарии, което живее в т.нар. домашен прах в човешките жилища. Счита се за един от най-честите ‎причинители на астма по целия свят.

Понеже вече е доста сложен прожец да се тупат матраци по старият начин по дворове и улици,специалисти са решили този проблем и вече имаме съвременна техника за тупане на матраци,да точно така , може да се тупат матраци на място.
Как става това?

Специализирани фирми, ползват подобна техни, а именно  ние от VM- Cleaning, ползваме многофунционална такава техника Kirby avalir 2 техника номер едно в света  за тупане на матраци и мокети тупа на 40см дълбочина и премахва цялата прах и акариите .

Пране на матраци

След като е минал процеса на тупането, за да се ароматозира матрака е нужно екстракорно пране концнтация между вода и препарат. С прането на матрака премахваме упорити петна, миризми и освежаваме самата материя. Прането на матраци е доста ефективен метод за подръжка и на въздуха в самото пространство. Има няколко вида пране на матрак.

  • Екстракторно пране на матрак
  • Сухо пране на матрак с активан пяна
  • Пране на матрак с пара

Всички тези методи са ефикасни при поддръжката на вашият матрак. Ако Вие нямате подобни уреди,но  се нуждаете от подобна услуга пране на матрак или тупане на матрак може да се обадите на нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *